Prangende vraag: Waarom is het moeilijk om nu al over je uitvaart na te denken?

‘Waarom is het moeilijk om nu over je eigen uitvaart na te denken?’ vroegen we in deze editie van de Prangende Vraag aan Laura, werkzaam bij uitvaartmuseum Tot Zover.

‘Nadenken over je uitvaart, is nadenken over je leven,’ legt ze uit. In deze video vertelt ze over hoe kinderen omgaan met de dood en hoe volwassenen daar wat van kunnen leren. ‘Neem dezelfde onbevangenheid aan,’ is haar advies.

Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld. Wil je weten hoe je je uitvaartwensen kunt verzekeren? Bekijk dan de mogelijkheden van de uitvaartverzekering van DELA.

Tip van Laura!

De tip van Laura is om op een kinderlijke manier naar je eigen uitvaart te kijken. Zo maak je het zware onderwerp heel luchtig en toegankelijk. We hebben een handige download waarmee je het gesprek kunt aangaan met je dierbaren over het onderwerp uitvaartwensen.

In Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover staat het nationaal funerair erfgoed en de moderne uitvaart in het multiculturele Nederland van nu centraal. Kijk voor meer informatie op http://www.totzover.nl/.