Leg je wensen vast

In ons online wensenboekje kun je eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken ze kunnen/moeten gaan regelen.

Welke uitvaartmuziek wil jij op je afscheid? Dit is de Top 50

Metallica, David Bowie of Andrea Bocelli? Ga je voor een tearjerker of mag het een klein feestje worden? Het is misschien een beetje morbide, maar we weten stiekem allemaal wel een liedje dat we willen draaien op onze begrafenis. Geen inspiratie? Dan is hier de Uitvaart Top 50, en die is prachtig.

De beste tip om je muziekkeuze te maken, is toch wel dat het liedje écht bij jou moet passen. Word je er blij van? Zet het je aan het denken? Vertelt het jouw verhaal?

Vaak zit er in een liedje een mooie boodschap of een aangrijpend verhaal. Wist je dit bijvoorbeeld al over nummers die in de top 50 staan...?

Nummer 2: Tears in Heaven

Eric Clapton schreef het liedje voor zijn 4-jarige zoontje Connor, die in 1991 overleed na de val uit een raam van een appartementengebouw in New York. Hij speelde verstoppertje.

Nummer 6: Nothing Else Matters

Metallica zanger James Hetfield schreef het nummer over zijn voormalige liefje, maar eigenlijk kan hij zich niet goed meer herinneren waarom. Metallica ziet het nummer nu als een song over hun fans. Want, zo zeggen ze zelf: 'nothing else matters'.

Nummer 9: November Rain

Guns ’n Roses’ November Rain is gebaseerd op een verhaal van Del James getiteld Without You; een mijmering van een oud-rockster over een knipperlichtrelatie die eindigde na zelfdoding. De songtekst is geïnspireerd op deze tragische gebeurtenis, maar de nadruk wordt gelegd op het voorbijgaan van nare perioden.
Je muziekkeuze vastleggen
Weet jij al welke muziek gedraaid moet worden tijdens jouw uitvaart? Vergeet het niet ergens vast te leggen zodat je naasten weten wat je wensen zijn. Bijvoorbeeld in ons online wensenboekje. Op zoek naar inspiratie? Volg onze Laatste Lijst op Spotify.

Nummer 16: Candle in the Wind

De originele versie ging over hoe Marilyn Monroe werd uitgebuit door de mensen om haar heen. Na het overlijden van Prinses Diana in 1997 werd de tekst voor Elton John, die een persoonlijke vriend was van de prinses, herschreven en op haar toegespitst.

Nummer 21: We'll meet again

Vera Lynn zong het liedje We’ll meet again in de Tweede Wereldoorlog voor Britse troepen en nam het nummer op voor soldaten die lange tijd gescheiden waren van hun geliefden. Het liedje is elk jaar op 5 mei het slotlied van het bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam.

Nummer 35: Stairway To Heaven

Volgens Led Zeppelin zanger Robert Plant, schrijver van het nummer, werd zijn pen door ‘iets’ overgenomen toen hij de lyrics schreef. Veel mensen interpreteerden dit als een daad van de duivel, omdat er berichten in het nummer verstopt zouden zitten als je het lied achterstevoren afspeelt. Plant moet daar hartelijk om lachen en weet zelf ook niet precies waar het nummer over gaat: 'Afhankelijk van de dag interpreteer zelfs ik de tekst altijd anders. En ik heb het zelf geschreven!

Nummer 43: Heroes

Dit nummer van David Bowie gaat over een Duits stelletje dat zo graag samen wilde zijn, dat ze elkaar elke dag onder een geschuttoren bij de Berlijnse Muur ontmoetten. De tekst is gebaseerd op het verhaal van zijn producer. Bowie zag hem vanuit het raam van de studio zo'n ontmoeting hebben met een achtergrondzangers en besloot er een liedje over te schrijven.

Bespreek jij je uitvaartwensen met je dierbaren?

Door nu al na te denken over je afscheid en erover te praten met je dierbaren, neem je zorgen uit handen en maak je het nog persoonlijker. Wist je dat je wensen kan bespreken met ons? Juist tijdens het leven.