Checklist duurzame uitvaart

Weet je dat je met kleine stappen al rekening kunt houden met het milieu? Daarom hebben we een handige checklist voor een duurzaam afscheid opgesteld.

Groen het leven doorgeven

Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Wat precies nog meer? Dat hoor je in onze 6-delige podcast 'Groen het leven doorgeven'. Journalist Inge ter Schure gaat in gesprek met experts van DELA over duurzaam het leven gedenken. Elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 2: Bloemen

In aflevering 2 vertelt bloemenkenner en uitvaartverzorger Mariska Eppink over de rol van (duurzame) bloemen bij een uitvaart. Mariska vertelt wat er allemaal mogelijk is en welke duurzame keuzes je kunt maken.

 

Aflevering 1: Uitvaartvervoer

Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van elektrisch rouwvervoer, een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Maar rondom het thema vervoer is nog veel te winnen. In deze aflevering gaan duurzaamheidsspecialist Ilse van de Voort en vervoersspecialist Metin Evren vertellen over de uitdagingen die er zijn rondom alle vervoersbewegingen bij een uitvaart.

  

Leg je duurzame wensen vast
Kies je zelf ook voor een milieuvriendelijke uitvaart? Leg je duurzame uitvaartwensen eenvoudig vast in ons online wensenboekje. Zo voorkom je dat jouw nabestaanden later lastige keuzes moeten maken én doe je iets goeds voor de wereld.

Een groene uitvaart in slechts enkele stappen

Rekening houden met het milieu hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. In de checklist duurzame uitvaart laten we je zien welke keuzes jij kunt maken om het milieu minder te belasten.