Twitterprofiel na je overlijden; verwijderen of laten bestaan?

Via Twitter delen we onze gedachten, meningen, foto’s, video’s en gebeurtenissen met onze volgers. Maar wat gebeurt er met jouw tweets wanneer jij er niet meer bent? Wil je dan dat jouw nabestaanden jouw Twitteraccount opzeggen en verwijderen, of moeten jouw tweets een online herinnering blijven? In tegenstelling tot Facebook en Instagram, kun je bij Twitter vooraf nergens aangeven wat je wil dat er met jouw profiel moet gebeuren als jij er niet meer bent.

Net als bij LinkedIn en Instagram, is het bij Twitter (nog) niet mogelijk om nu al aan te geven wat je wil dat er met jouw profiel gebeurt na jouw overlijden. Wel kun je je nabestaanden vertellen wat jouw wensen zijn. Je hebt twee mogelijkheden:

  • Je account laten bestaan;
  • Je account laten verwijderen.

Je Twitteraccount laten bestaan

Als je niets regelt, blijft je account online staan. Wel hebben je nabestaanden de mogelijkheid je profiel alsnog te laten verwijderen. Wil je er zeker van zijn dat je account blijft bestaan, dan is het verstandig dit vast te leggen in een testament bij de notaris. Het is ook mogelijk om je wensen op een plek te bewaren waarvan je weet dat je nabestaanden het zullen vinden.

Je Twitteraccount laten verwijderen

Ditzelfde geldt voor als je wil dat je profiel na je overlijden wordt verwijderd. Als je het aan je nabestaanden overlaat, wacht hen een ingewikkelde taak. Zij moeten beslissen wat er met jouw Twitteraccount moet gebeuren. Als zij het willen verwijderen, kunnen zij dat doen via een online formulier (in het Engels). Jouw nabestaanden moeten dan wel kunnen aantonen dat zij over jouw profiel mogen beslissen.

Tip
 Bewaar je inloggegevens op een veilige plek.

Ingewikkelde klus; wij helpen je op weg

Het is verstandig om je nabestaanden te laten weten wat er met jouw accounts moet gebeuren na je overlijden. Wil je weten wat je nu al kunt regelen voor je andere accounts op social media, lees dan verder in ons digitaal nalatenschap dossier. Praktische tips en tools of experts aan het woord, we helpen je graag verder.