LinkedIn; je online werkverleden als jij er niet meer bent

Het overgrote deel van alle werkenden en werkzoekenden in Nederland heeft een account op LinkedIn. Het is verstandig alvast aan te geven wat jij wilt dat er met jouw profiel gebeurt wanneer jij er niet meer bent. Als je niets vastlegt, blijft je profiel met online curriculum vitae na je overlijden voortbestaan. Dat kan voor je nabestaanden erg vervelend zijn, bijvoorbeeld als ze jaarlijks nog notificaties ontvangen van een verjaardag of werkjubileum. Hoe je dit precies regelt, lees je hieronder.

Je wensen vastleggen

Net als bij Twitter en Instagram, is het bij LinkedIn niet mogelijk om nu al aan te geven wat je wilt dat er met jouw profiel gebeurt na jouw overlijden. Wel kun je je nabestaanden vertellen wat jouw wensen zijn. Je hebt twee mogelijkheden:

  • Je profiel laten bestaan;
  • Je profiel laten verwijderen.

Je profiel laten bestaan of verwijderen

Je kunt je wensen het beste opschrijven en bewaren op een plaats die bekend is bij je nabestaanden, of ze vastleggen in een testament bij een notaris. Als je niets regelt, wacht jouw nabestaanden de zware taak om te beslissen wat er met jouw LinkedIn-profiel moet worden gedaan. Het is voor de achterblijvers een ingewikkelde klus om jouw profiel te verwijderen zonder inloggegevens. Zij kunnen jouw account alleen offline laten zetten door een verzoek in te dienen via een online formulier (in het Engels).

Tip
Leg je wensen vast in een wensenboekje.

Betaald account LinkedIn Pro stopzetten

Heb je een betaald account op LinkedIn (LinkedIn Pro), dan is het verstandig om je wachtwoord op een veilige plaats te bewaren waar je nabestaanden het kunnen vinden. Indien nodig kunnen zij je abonnement stopzetten of, als jij dat wenst, je profiel verwijderen. Hoe je het beste je inleggegevens kan bewaren, lees je in dit artikel met handige tips.

Ingewikkelde klus; wij helpen je op weg

Het is verstandig om je nabestaanden te laten weten wat er met jouw accounts moet gebeuren na je overlijden. Wil je weten wat je nu al kunt regelen voor je andere accounts op social media, lees dan verder in ons digitaal nalatenschap dossier. Praktische tips en tools of experts aan het woord, we helpen je graag verder.