Een zoektocht naar de rol en waarde van erfstukken

In ons dagelijks leven merken wij hoe waardevol herinneringen zijn. Van het koekblik waar de koekjes inzaten die je bij je oma altijd kreeg, foto’s van een vakantie samen, een bonnetje van een etentje tot het horloge dat je vader altijd droeg. Dingen die je koestert, bewaart, bewaakt met je leven en bij je wilt dragen om de herinnering aan iemand levend te houden. Op welk erfstuk hoop jij? En heb jij wel eens nagedacht wat jij later zou willen nalaten, welke mensen belangrijk voor je zijn en wat je wie wilt meegeven?

Het erven van een erfstuk is bijzonder en impactvol, maar ook iets bewust doorgeven of nalaten aan iemand is mooi om te (kunnen) doen. Daarom vinden we het belangrijk om de impact en rol van erven en nalaten verder te onderzoeken. Dat doen we niet zelf. Wout van Wengerden gaat het onderwerp verder onderzoeken en een jaar lang het land door om verhalen achter erven en nalaten op te halen en met jullie te delen.

 

Even voorstellen... 

Met trots kan ik vertellen dat jullie mij het komende jaar regelmatig voor DELA voorbij zullen zien komen. Daarom stel ik me graag even aan je voor. 

Ik ben Wout van Wengerden, 29 jaar, voormalig topsporter, meervoudig Nederlands Kampioen polsstokhoogspringer en nu een jonge ondernemer. 
Lange tijd stonden al mijn keuzes in het teken van de sport. Hierdoor verhuisde ik in totaal 15 keer, waaronder naar Duitsland en Frankrijk om daar met de wereldtop en beste coaches te kunnen samenwerken.
Na mijn carrière als topsporter ben ik het platform Kwetsbare Held gestart om antwoord te vinden op een aantal van mijn diepste levensvragen. Door het avontuur niet te schuwen, leerde ik in de afgelopen jaren waardevolle lessen en inzichten van voorbijgangers op straat, bekende ondernemers, filosofen, artiesten en entertainers. Ik leerde in deze ‘school of life’ mijzelf te overstijgen en deel nu als ondernemer mijn ervaringen op kwetsbareheld.tv en in workshops, 1 op 1 uitdagingen en presentaties.
DELA heeft mij gevraagd om het thema erven en nalaten te onderzoeken. Ik zie dit als een enorm mooie kans en uitdaging. Dit omdat het mij aan het denken zet over wat de mensen om mij heen voor mij betekenen. Wat neem ik van ze mee als ze er straks niet meer zijn? Ik wil in dit onderzoek achterhalen wat de rol, waarde en de 'organiseer-kant' van erfstukken is. En ik stel mezelf de vraag wat ik zelf eigenlijk wil nalaten of meegeven aan anderen in mijn leven.

Benieuwd naar mijn zoektocht? Houd dit blog, de Facebookpagina van DELA en hun YouTube-kanaal dan in de gaten de komende periode voor mijn video's!

Heb je vragen over deze onderwerpen of een mooi verhaal om te delen? Stuur dan een berichtje via WhatsApp (0682912967) en ik ga voor je op zoek naar antwoorden of wie weet kom ik je opzoeken om je verhaal in beeld te brengen.

Tot snel!

Wout

stuur Wout een bericht via Whatsapp via 06 82 91 29 67

Wout in het kort

 Naam Wout van Wengerden 
 Leeftijd  29 jaar
 Geboorteplaats  Monnickendam
 Carrière  Meervoudig Nederlands kampioen polsstokspringen en nu ondernemer
 Hobby’s  Muziek luisteren, dansen, met mensen in gesprek gaan
 Familie  Vader Koos (57), Moeder Sophie (60) en broers Jan (28) en Siem (30)
 Eigenschappen  Enthousiast, open en nieuwsgierig