Erven of schenken

Wil je erven of schenken en weten wat voor jou van toepassing is? In een handige infographic vertellen wij de feiten en cijfers.

Een zoektocht naar de rol en waarde van erfstukken

In ons dagelijks leven merken wij hoe waardevol herinneringen zijn. Van het koekblik waar de koekjes inzaten die je bij je oma altijd kreeg, foto’s van een vakantie samen, een bonnetje van een etentje tot het horloge dat je vader altijd droeg. Dingen die je koestert, bewaart, bewaakt met je leven en bij je wilt dragen om de herinnering aan iemand levend te houden. Op welk erfstuk hoop jij? En heb jij wel eens nagedacht wat jij later zou willen nalaten, welke mensen belangrijk voor je zijn en wat je wie wilt meegeven?

Het erven van een erfstuk is bijzonder en impactvol, maar ook iets bewust doorgeven of nalaten aan iemand is mooi om te (kunnen) doen. Daarom vinden we het belangrijk om de impact en rol van erven en nalaten verder te onderzoeken. Dat doen we niet zelf. Wout van Wengerden gaat het onderwerp verder onderzoeken en een jaar lang het land door om verhalen achter erven en nalaten op te halen en met jullie te delen.

Benieuwd naar mijn zoektocht? Houd dit blog, de Facebookpagina van DELA en hun YouTube-kanaal dan in de gaten de komende periode voor mijn video's!

Heb je vragen over deze onderwerpen of een mooi verhaal om te delen? Stuur dan een berichtje via WhatsApp (0682912967) en ik ga voor je op zoek naar antwoorden of wie weet kom ik je opzoeken om je verhaal in beeld te brengen.

Tot snel!

Wout

stuur Wout een bericht via Whatsapp via 06 82 91 29 67

Wout in het kort

 Naam Wout van Wengerden 
 Leeftijd  29 jaar
 Geboorteplaats  Monnickendam
 Carrière  Meervoudig Nederlands kampioen polsstokspringen en nu ondernemer
 Hobby’s  Muziek luisteren, dansen, met mensen in gesprek gaan
 Familie  Vader Koos (57), Moeder Sophie (60) en broers Jan (28) en Siem (30)
 Eigenschappen  Enthousiast, open en nieuwsgierig

Download onze infographic over erven en schenken

Elke bijzondere gelegenheid is er één om bij te stil te staan. Een huwelijk, geboorte of de aankoop van een nieuw huis. Schenken is dan misschien heel voordelig. Wil je erven of schenken en weten wat voor jou van toepassing is? In een handige infographic vertellen wij de feiten en cijfers.