Op straat gevraagd: hoe maak je de dood bespreekbaar wetende dat je je dierbaren achter gaat laten?

In deze video gaat Wout de straat op om voorbijgangers te bevragen over het onderwerp achterlaten. Hoe zou jij de dood bespreekbaar maken wetende dat je je dierbaren achter gaat laten? En wat zou je nog willen doen als je niet lang te leven meer hebt? Er echt voor gaan zitten om het onderwerp bespreekbaar te maken doen veel Nederlanders niet. Bekijk de video en zie hoe Nederlanders omgaan met dit onderwerp.

Meer lezen

In Dubio: Als je weet dat je het leven achterlaat – waar kies je dan voor?

Diederik en zijn moeder Elly gaan in gesprek over het bespreekbaar maken van de dood en het achterlaten van dierbare mensen. Aan de hand van stellingen waaruit ze moeten kiezen ontstaat er een bijzonder gesprek, waarin niet alle antwoorden vanzelfsprekend zijn.

Meer lezen

Prangende vraag: Waarom is het belangrijk om nu alvast na te denken over als je er straks niet meer bent?

‘Waarom is het belangrijk om nu alvast na te denken over als je er straks niet meer bent?’ vroegen we in deze editie van de Prangende aan Annette van Riemsdijk, nalatenschapsmediator.

Meer lezen

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keer per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.

Meer laden