Prangende vraag: Waarom is het belangrijk om nu alvast na te denken over als je er straks niet meer bent?

‘Waarom is het belangrijk om nu alvast na te denken over als je er straks niet meer bent?’ vroegen we in deze editie van de Prangende aan Annette van Riemsdijk, nalatenschapsmediator.

Meer lezen

Op straat gevraagd: hoe maak je de dood bespreekbaar wetende dat je je dierbaren achter gaat laten?

In deze video gaat Wout de straat op om voorbijgangers te bevragen over het onderwerp achterlaten. Hoe zou jij de dood bespreekbaar maken wetende dat je je dierbaren achter gaat laten? En wat zou je nog willen doen als je niet lang te leven meer hebt? Er echt voor gaan zitten om het onderwerp bespreekbaar te maken doen veel Nederlanders niet. Bekijk de video en zie hoe Nederlanders omgaan met dit onderwerp.

Meer lezen

Praatstuk

Denk je weleens na over de tijd die je nog hebt in dit leven? En over het leven als je er zelf niet meer bent? Nadenken en hierover praten met dierbaren is soms best moeilijk. Dit praatstuk geeft je inspiratie en helpt je bij het bespreekbaar maken van dit onderwerp.

In gesprek met elkaar

Ga aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek en maak onderwerpen als de dood en het achterlaten van dierbaren bespreekbaar.

In Dubio: Als je weet dat je het leven achterlaat – waar kies je dan voor?

Diederik en zijn moeder Elly gaan in gesprek over het bespreekbaar maken van de dood en het achterlaten van dierbare mensen. Aan de hand van stellingen waaruit ze moeten kiezen ontstaat er een bijzonder gesprek, waarin niet alle antwoorden vanzelfsprekend zijn.

Meer lezen

In gesprek over het achterlaten van het leven

Kom je binnenkort te overlijden, vanwege ziekte of ouderdom? In deze periode ga je nadenken over de tijd die je nog hebt in dit leven. Wat wil je nog doen? Maar je denkt ook na over je eigen afscheid. En over het leven als je er zelf niet meer bent. Hoe laat je je dierbaren achter? Nadenken en hierover praten met dierbaren is soms best moeilijk.

Meer lezen

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keer per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.

Meer laden