Meegeven

Wat wil jij meegeven in dit leven? Bepaalde tradities of levenslessen? Of het nu om je kindje, partner, vriend of ouders gaat; iets meegeven doen we allemaal. Zo hoop je dat je de mensen die je lief zijn, zich goed kunnen voorbereiden op later. En door nu al de juiste dingen te weten en te regelen, kun je vooruitkijken naar een zo zorgeloos mogelijke toekomst.

Meer lezen

Stilstaan

Je leven kan plotseling stilstaan. Door een heftige gebeurtenis in de wereld, een vriend die ziek wordt of een ongeluk dat je meemaakt. Ineens ben je je bewust van de eindigheid van het leven. Dat kan confronterend zijn. Maar soms – hoe moeilijk de situatie ook is – helpt het je om vooruit te komen. Het laat je reflecteren op wat is geweest en bewust nadenken over wat er nog komt. En belangrijker nog, over welke personen daarin belangrijk voor je zijn.

Meer lezen

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keer per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.

Achterlaten

Leef jij je leven alsof iedere dag de laatste is? Met elke stap die je zet, laat je iets achter en maak je een herinnering voor de mensen om je heen. Misschien is je leven korter dan je had gehoopt door ziekte of een ongeluk. Maar ook ouderdom laat je nadenken over de tijd die je nog hebt. En het onvermijdelijke afscheid dat gaat komen. Hoe zorg jij voor de mensen die je lief zijn? Nu? En straks als je er niet meer bent?

Meer lezen

Afscheid nemen

Afscheid nemen is meestal ver weg en soms ineens dichtbij. Op die momenten komt er veel op je af. Emotioneel gezien, maar vaak ook op praktische vlak. Van de bloemen en de kaarten tot de invulling van dienst. Heb jij al nagedacht hoe je afscheid wil nemen? Van het leven en van de mensen om je heen? Hier lees je hoe anderen invulling gaven aan deze fase van het leven.

Meer lezen

Weten jouw geliefden hoe jij afscheid zou willen nemen?

Leg je uitvaartwensen vast en bespreek ze met elkaar.

Doorgaan

Iemand verliezen is een heftige gebeurtenis. Na de stilte breekt langzaam de zon weer door. Geur, kleur en geluid krijgen weer betekenis. Doen je herinneren aan wat ooit was. Die herinnering doet steeds minder pijn. Het leven gaat door, in al haar facetten. En biedt nieuwe kansen op mooie herinneringen.

Meer lezen

Downloads

Als je weet dat het einde nadert, verandert ongewild je wereld. In emotioneel opzicht is het misschien de zwaarste opgave waar je ooit voor hebt gestaan. Je ziet, denkt en voelt dingen die je nooit eerder zo hebt ervaren. Relaties met anderen zullen veranderen. Je levenshouding kan anders worden. Hoe ga je hiermee om? Voor jezelf, maar ook voor je naasten. Hoe kunnen zij met jou omgaan? En hoe kun jij er voor anderen zijn?

Meer lezen

Over winnen

Coöperatie DELA is trotse hoofdsponsor van het Nederlandse beachvolleybal. We zoomen in op de sport en de spelers om zo een beeld te geven wat de levensstijl inhoudt die bij het beachvolleybal komt kijken. In weer en wind zijn we erbij.

Meer lezen

Over dit blog

Welkom op het blog van DELA. Kijk mee in het leven van uiteenlopende mensen op het moment dat ze beseffen hoe waardevol het leven is, doordat het eindigt en weer doorgegeven wordt. We helpen je nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Zodat jij en de mensen waar je van houdt de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien.

Meer lezen
Meer laden